Ni kanner till saken dar darborta kanslan nar nago viss indivi gar forbi och det kanns som

Ni kanner till saken dar darborta kanslan nar nago viss indivi gar forbi och det kanns som

att laka rummet vibrerar? Det ar dragnin! Skad underben ar det som ligger bortom var sexuella attraktion? Sexologen Suzann Larsdotter reder ut fragetecknen.

Det saso ar odl fangslande tillsammans dragnin ar att det ofta kanns hemlighetsfull sam marigt att bestamma. Herre vet nar herre kanner det, sam nar kar ej kanner det.

– Det finns fa skilda teorier kring hurdan vi grundlagger vara sexuella tandningsmonster. Somlig avse att detta grundlaggs valdigt tidigt medan mi befinner si av uppfattningen att det ar nagot vi utvecklar sam mo sake pusselbit andra tillsamman aren och omsider, uppge sexologen Suzann Larsdotter.

Suzann jobbar saso sexolog och stoder personer att foradla och studera avta tandningsmonster sam avse att dragning ej befinner si nagot saso ar statiskt aven om somlig delar inte byta skepnad.

– Attraheras ni av likadan kon alternativ det motsatta konet ganska det ej skifta via hela livet, forsenad finns det sa klart do det byta skepnad for. Skad det tittar ut sasom att somliga don ligger himla fast.

Olika typer utav dragnin

– Det finns fullkomlig annorlunda typer itu attraktion. Idelige befinner sig det ju det extern vi frams titta sam attraheras it. Andock stundom kan man ju flyga en sasom befinner sig supersnygg, sen odl borjar personen pladdra sam enar faller alltsammans attraktionen. Sam emellanat kan det ju finnas till exakt tvartom, att karl i stallet blir attraherad fran personen nar herre borjar konversera.

Det ar valdigt flera utsida faktorer som avgor va herre attraheras it. Baksida av underben ska attraktionen resultera i? Vad vill sjalv aga? ett provisorisk erotis forhallande alternativt nago livspartner? Det kan finnas till avgorande forsavit du kanner attraktion eller ej.

Stundom kan det ga till omvand riktning samt attraktionen forut till exempel ens kompanjo kan sina tillsamman aren. Den darbort passionen sasom fanns ino inledningen kan handa age dott ut och sexlivet saso a inledningen vart inn ick langre befinner sig det.

– dragning befinner sig ingenting som kvarstar utan nagot vi oavbrutet maste underhalla. Er behover undra ede sjalva ”vad behover vi darfor att spar varan sexuella dragning?” Attraktion uppstar ej blott inte me hane vara tvungen bilda den, frigora fram den och roa saken dar.

En som inneha skrivit ett fullstandigt del forsavit bland ovrig tilldragning befinner si sexforskaren Justin Lehmiller. Inom sin skrift ”The Psychology of Human Sexuality” sammanstaller han bland ovrig, forskning run attraktion sam hurdan det fungera. Han listar harnast faktorer sasom marklig fran dom viktigaste sakerna darfor at vi skall berora oss attraherade av en.

Faktorer sasom paverkar attraktion

Det befinner si mer troligtvis att vi blir attraherade itu en sasom befinner sig narmare oss geografiskt – till exempel en saso bor ino vart kvarter alternativ ett manniska kungen jobbet.

Det befinner sig mer sannolikt att vi blir attraherade itu nagon saso befinner sig mer kadaver oss an avvikand oss. Att vara lika befinner si fast an ej nagot som forutspar relationens varaktighe alternativt hurda lyckliga vi befinner si ino relationen.

Nar vi mot en som vi ej kanner sam ar fysiskt upphetsade (till exempel har hogre ryt mot konsekvens utav nago adrenalinhojande rorelse), okar det chansen att vi kanner attraktion.

Vi diggar personer som tillat oss att ma enastaende. Vi tycker om andra personer mer nar vi sjalva mar finfin – ehuru personen inom forfragan ick ar orsaken at att vi mar bra.

Nar vi age farre potentiella partners att utse emella tenderar vi att kanna do potentiella partners som finns, sasom mer attraktiva. Nar rimlig partners upplevs sasom svarfangade blir vi mer attraherade fran de dar.

Folk bruten all konsidentiteter ar mer attraherade it personer sasom vi upplever ser bra ut. Dock kan upplevd tilldragning orsakas villi huruvida andra upplever personen sasom sexig, oc kontexten vi befinner oss i (dvs. ifall det finns andra attraktiva/mindre attraktiva manniskor inom dito kammare). Hurdan personen ser ut tenderar att finnas viktigare ino begynnelse itu en forhalland jamfort med langre hur man träffar Guatemala-kvinnor in ino en karleksrelation.

Dragning bestams samt till viss fraktion vart luktsinne, sam det som kallas sta feromoner. Nar vi age hogre nivaer it oxytocin och dopamin i blodet kan det accelerera nivan utav tilldragning.

Leave A Comment

X